Translate

dimecres, 26 de desembre del 2012

El bon comunicador

Al llarg de tot el semestre a les classes de COED hem treballat quines característiques ha de tenir un bon comunicador. No és gens fàcil decidir-se per una persona a la que nosaltres considerem un bon comunicador, ja que per uns ho pot ser i per altres no. Sense cap dubte, per mi és un gran comunicador en Quim Monzó. Quan ho vaig dir a principi de semestre a classe no tothom hi va estar d'acord, ja que algunes persones van considerar que ho podia ser escribint però no parlant, a causa de diferents ticks facials. 


Dies més tard  vam haver dentregar el treball del llibre "Com parlar bé en públic". En aquest llibre s'explica molt detalladament les tècniques que ha de seguir una persona davant una presentació en públic. No es tracta només del que es mostra al públic, que és un factor molt important, sinó també de tot el treball que hi ha darrere. A la classe vam treballar en grups per concloure entre tots el que creiem que havia de tenir un bon comunicador per denominar-lo com a tal. Aquestes van ser les nostres conclusions:


1. Ha de dominar el tema del que parla.
2. Ha de ser natural i mantenir una postura correcte.
3. Ha de mirar al públic en general.
4. Ha de fer el que públic se senti involucrat.
5. Ha de captar l'atenció del públic repetint el missatge principal diverses vegades.
6. Ha d'utilitzar mitjans audiovisuals per donar suport a la paraula i ser creatiu.
7. Ha d'utilitzar frases curtes i clares amb pauses i silencis.
8. Ha de mantenir un to i una velocitat adequats.
9. Ha de preparar-se un guió.
10. Ha de fer una bona estructura del discurs.

Per acabar amb aquest tema, l'última activitat realitzada a classe va ser l'investigació d'una persona a la que considerem un bon comunicador. Havíem d'explicar mitjançant algun suport treballat a classe de GITIC perquè la persona que havíem escollit consideràvem que comunicava bé. El meu grup vam triar a la Pilar Rahola, i mitjançant un prezi, vam llegir els seus tuits, el seu blog, les seves notícies i vam veure diversos videos. Així vam arribar a la conclusió que si és una bona comunicadora.



Totes aquestes activitats ens han servit per veure com hem d'aconseguir parlar davant d'un públic.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada